خوراک ذهن چست؟

خوراک روزانه ی ذهن

 بنام بالا برنده ی سازنده

                                                          جلسه ی اول: خوراک روزانه ی ذهن چست؟

همان طور که جسم ما از بدو تولد به یک خوراک روزانه ی مناسب جهت رشد کردن احتیاج دارد، ذهن ما هم برای رشد به خوراک مناسب روزانه احتیاج دارد. اما اکثریت افراد از اهمیت خوراک روزانه ی ذهن غافل هستند زیرا راجب خوراک ذهن آگاهی و آموزش مناسبی کسب نکردند.

همه ی ما انسان ها با حواس پنجگانه ای که داریم مثل: دیدن، شنیدن، لمس کردن ،میتوانیم زندگی در این دنیا رو درک کنیم. و به راحتی جسم و خوراک روزانه ی جسم و تغییرات و رشد جسممان را درک می کنیم به همین علت کار کردن روی جسممان و دنیای بیرون برایمان خیلی آسانتره قابل درک تر است از کار کردن روی ذهن و دنیای درونمان که غیر قابل دیدن و شنیدن و لمس کردن است. شاید درک خوراک روزانه ی ذهن برای بعضی افراد غیر منطقی و غیرقابل قبول باشد، اما درک خوراک روزانه ی جسم برای همه ی ما پذیرفتنی و قابل قبول است. همه ی ما طبق غرایزمان و البته دیده ها و شنیده هایی که از بچگی داشتیم درک میکنیم جسم ما روزانه به خوراک مناسبی مثل: آب و غذاهایی سرشار از پروتئین و ویتامین در وعده ی، صبحانه ، نهار و شام  نیاز دارد این امر برای ما بدیعی و قابل قبول است. هیچ کس نیست که بگویید من امروز چند قابلمه غذا یا چند پارچ آب مصرف میکنم و تا آخر هفته جسم من به آب و غذا هیچ نیازی ندارد. ما درک میکنیم روزانه باید مقدار مناسبی آب مصرف کنیم و در وعده های مختلفی غذا میل کنیم و البته درک میکنیم جسم ما روزانه به تحرک هم نیاز دارد این تحرک میتواند به صورت پیاده روی روزانه یا ورزش کردن باشد. هر فرد روزانه این مجموعه امور رو انجام میدهد تا جسمی سالم و سر حالی داشته باشد. زیرا هر فرد در روند زندگی اش به این نتیجه رسیده که سلامتی جسمش اولین مهم ترین فاکتوری است که برای تجربه ی یک زندگی با کیفیت به آن احتیاج دارد.

برای اینکه کیفیت بالایی از زندگی، خوشبختی ، آرامش، عشق و احترام، رفاه رو تجربه کنیم خیلی مهم است که ما به آگاهی برسیم: که ذهن ما دقیقا مثل جسم ما روزانه به خوراک مناسبی احتیاج دارد و وظیفه ما است تا با عملکرد ذهنمان آشنا شویم این سیستم رو درک کنیم و طبق آن عمل کنیم و یکی از مهمترین سرمایه های زندگیمان را کسب آموزش جهت خوراک روزانه ی ذهن، بدانیم. زیرا ذهن ما در هر لحظه با خوراکی که بهش میدهیم فرکانس هایی تولید میکند که این فرکانس ها تجربه و کیفیت زندگی ما را در همه ی ابعاد تعریف میکند.


برای درک عمیق تری از خوراک روزانه ذهن و قدرت ذهن در خلق اتفاقات و شرایط زندگی مان آیاتی از قرآن کریم رو بررسی میکنیم.

خداوند در قرآن کریم سوره ی حجرات میفرمایید:

يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ ﴿۱۳﴾ اى مردم همانا ما شما را از يك مرد و يك زن آفريده‏ ايم و شما را به تیره ها و اقوام و قبايلى در آورده‏ ايم تا با يكديگر انس و آشنايى يابيد، بدون شک گرامیترين شما در نزد خداوند با تقواترین شماست، كه خداوند داناى آگاه است‏.

خداوند در این آیه ی زیبا خیلی روشن از اهمیت تقوا در نظر خودش صحبت میکند میفرمایند: اینکه زن یا مرد باشید از اقوام و قبیله ی خاصی باشید مهم نیست اینها جهت انس و آشنایی بوده با تاکید به اینکه هیچ تردیدی نیست که امتیاز شما از نظر من در کسب تقوای شماست. گرامی ترین با افتخارترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست. در این آیه متوجه میشوییم تنها امتیازی که یک انسان را نزد خداوند با ارزش میکند تقوای آن فرد است و از نظر خداوند میزان تقوای هر فرد با ارزش و اهمیت دارد.

خداوند در قرآن کریم سوره بقره میفرمایید:

ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ ﴿۲﴾ اين است كتابى كه در [حقانيت] آن هيچ ترديدى نيست. مايه هدايت تقواپيشگان است.

الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ ﴿۳﴾ آنان که به غیب ایمان دارند و نماز را بر پا می دارند و از آنچه به آنان روزی داده ایم، انفاق می کنند.

خداوند در بزرگترین و مهم ترین سوره قرآن که از حیث اهمیت به عنوان قرآن کوچک هم از آن یاد میشود. به زبان خیلی ساده و قابل درک میفرمایند: این کتاب که هیچ تردید و دودلی و شکی در آن نیست، میتواند شمارو هدایت کند اما نه همه کس را، فقط مایه هدایت تقوا پیشگان است. یعنی این کتاب برای همه ی مردم نیست برای عده ای از افرادی است که میتوانند تقوا داشته باشند.

سوال مهم: تقوا چیست؟

تقوا اسم مصدر از ریشه «و ق ی»، در لغت به معنای حفاظت و مراقبت شدید. تا اینجای آیه متوجه شدیم این کتاب برای هدایت عده ای خاص از افراد هست که میتوانند محافظت و مراقبت شدید داشته باشند.

سوال مهم دیگر این است که: این افراد از چه چیزی باید محافظت و مراقبت شدید کنند؟ از عالم غیب یا همان دنیای درون

و در آیه ی بعد ویژگی افراد با تقوا بیان شده است که اولین ویژگی یک فرد با تقوا اینه که ایمان داشته باشد.(ایمان: از ریشه سه حرفی امن به معنی: داشتن یقین، داشتن اطمینان و آرامش قلبی است.) در ادامه به بیان میکند که به چه چیزهایی ایمان داشته باشند، در اولین ویژگی ایمان، ایمان به غیب بیان میکند. متقین کسانی هستند که به غیب(به آنچه از حس پوشیده و پنهان است) ایمان(اطمینان قلبی) دارند. خیلی جای تفکر دارد چرا خداوند اولین نشانه را این گونه بیان کرده است.

ایمان به غیب یعنی چه؟ با درکی که از آیات داشتیم متوجه شدیم ایمان به غیب یعنی: یقین و اطمینان قلبی هر فرد به دنیای درون خودش   

ای نسخه ی نامه ی الهی  که تویی / وی آینه ی  جمال  شاهی که   تویی

بیرون زتو نیست هر آنچه در عالم هست/ در خود بطلب هر آنچه خواهی که تویی /مولانا/

برخلاف تمام آنچه همه ی ما از نشانه دوستی و نزدیکی با خداوند آموزش دیدم قرآن کریم بارها و بارها در آیات مختلف نشانه ی نزدیکی به خداوند، نشانه ی افراد با ایمان را فقط داشتن احساس خوب درونی بیان میکند.

در سوره یونس خداوند میفرمایید:
أَلَا إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ ﴿۶۲﴾ آگاه باشيد كه بر دوستان خدا نه بيمى است و نه آنان اندوهگين مى ‏شوند.
چقدر زیبا بیان شده کلام الله: آگاه باشید که دوستان خداوند، نزدیکان خداوند نه ترسی دارند از آینده(ترس همیشه از آینده می آید) و نه غمی و ناراحتی دارند از گذشته دارند(و غم همیشه از گذشته می آید.) یعنی به هدایت خداوند، امدادهای غیبی و یاری خداوند، ایمان و یقین قلبی دارند پس حالشان خوب است، احساس آرامش دارند در کل میتوانند در زمان حال در لحظه ی اکنون زندگی میکنند، و از تجربه یک زندگی با کیفیت لذت ببرند.
نکته قابل تفکر در این آیات این است که: خداوند در همه ی افعال از فعل مضارع استفاده کرده است. و افعال مضارع به این معنی که: افراد با ایمان این ویژگی هایی که بیان شد رو باید در هر حال داشته باشند. یعنی: این ویژگی ها جزوء شخصیت آن افراد بشود. سبک شخصی و جزوء عادات روزانه ی افراد بشوند.
مسئولیتی که ما در مقابل شنیدن این آیات زیبای قرآن داریم این است که: روی شناخت ذهن، همان دنیای درون روی عملکرد ذهن، روی شناخت خوراک روزانه ی ذهن سرمایه گذاری کنیم تا با این سرمایه گذاری به زندگی با کیفیت در همه ی ابعاد و به هدف از زندگی کردن که: احساس آرامش، احساس خوشبختی برسیم.
آگاه باشید که بهترین و مهمترین سرمایه گذاری هر فرد در طول مسیر زندگی اش نزدیکی و دوستی با خداوند است.

ذهن ما 2 گرم از وزن تمام بدن مارو تشکیل میدهد.  که این 2 گرم 20 درصد از انرژی روزانه جسم مارو مصرف میکند.

به نظر شما این انرژی برای 2 گرم از وزن بدن بسیار زیاد نیست؟؟؟ چه اتفاقاتی در ذهن ما رخ میدهد که این همه انرژی مصرف میشود؟؟؟

ذهن ما روزانه بیش از 50 هزار رشته فکری رو تحلیل میکند. این افکار، باورهایی هستند که از بچگی با دیده ها و شنیده ها از خانواده، اقوام و نزدیکان، دوستان ،معلمان و مدرسه ،رسانه های جمعی ،جامعه در ما شکل گرفته است. با تکرار این افکار و باورها در هر ثانیه در ذهن ما ارتعاش و فرکانس های متفاوتی تولید میشود. این عملکرد روزانه ذهن ماست که هر روز انجام میدهد تکرار افکار و باورها و تولید فرکانس.

در مقابل عملکرد ذهن ما جهان هستی مثل یه دستگاه گیرنده فرکانس، ارتعاشات ما را دریافت و آرایش زندگی ما را متناسب با، شرایط ، اتفاقات و آدم های اطرافمان را رقم میزند. شرایط حال حاضر زندگی ما حاصل فرکانس هایی است که هر فرد به صورت مجزا به جهان هستی ارسال میکند. این یعنی عدالت خداوند که هر کس به صورت جداگانه و مجزا در هر لحظه ، پاسخ فرکانس های خودش رو دریافت میکند و در حق هیچ کس حتی به اندازه ی دانه ی خردلی ظلم نمیشود.

با شناخت عملکرد ذهن و پاسخ جهان هستی در هر لحظه به ما ،میتوان صحت و درستی این موضوع را بیان کرد که: تک تک ما انسان ها با ارسال فرکانس هایمان خالق صدرصد شرایط و اتفاقات زندگی خودمان هستیم. به این دلیل که اختیار صدرصد فرکانس ما در دست خودمان استهیچ کس نمیتواند به جای ما و البته ما هم نمیتوانیم به جای کس دیگری فرکانس ارسال کنیم ، در نتیجه هر فرد خودش مسئول فرکانس خودش و البته، شرایط و اتفاقات زندگی خودش است.

سوال مهم : ما چگونه میتوانیم فرکانسهای با کیفیتی ارسال کنیم تا زندگی با کیفیت تری رو دریافت کنیم؟؟

ذهن ما روزانه افکار و باورهایی رو که ما از بچگی دریافت کردیم را به صورت گفتگوهایی تکرار میکند یعنی با برخورد با هر مسئله یه سری گفتگو به صورت از پیش آماده شروع به تکرار میشوند که تکرار آنها منجر به تولید فرکانس های ما میشود. این گفتگوها هر کدام مربوط به  جنبه های مختلفی از زندگی ما هستند مثلا هر کدام از ما بنا به جایی که بزرگ شدیم و دیده ها و شنیدهایی که داشتیم گفتگوهای ذهنی متفاوتی رو نسبت به سلامتی ،روابط ،موفقیت ،خوشبختی و ثروت داریم و این گفتگوها در هر ثانیه با برخورد ما بر هر مسئله تکرار میشنوند و این تکرار هر روز باعث تشکیل باورهای بنیادین ذهنی ما شده است.باورهای بنیادین ذهن ما فرکانس روزانه ی ذهن ما رو تولید میکند و جهان هستی فرکانس های روزانه ی ما رو دریافت میکند و بر اساس آن آرایش اتفاقات پیرامون مارو رقم میزند.


اکثر افراد وقتی یه کالای برقی مثل یخچال ، لباسشویی، تلویزیون و… خریداری میکنند. قبل استفاده از کالا کلی تحقیق و پرس و جو میکنند تا طبق دستور عمل آن از کالا استفاده کنند از فروشنده شیوه ی درست استفاده از آن کالا رو میپرسند یا با مطالعه دفترچه راهنمای آن به شناخت کاملی از اون کالا میرسند یا با سرچ کردن تو اینترنت به کسب اطلاعات مورد نظر دست پیدا میکنند. و با خیال راحت که کارکردن با آن رو یاد گرفتند شروع به استفاده کردن از آن کالا میکنند زیرا برای آنها این کالا ارزش و اهمیت بالایی دارد. و احتیاجات روزانه آنها را  برطرف میکند به همیت علت برای خرید کردن آن کالازمان گذاشتند تحقیق کردند و هزینه ی زیادی پرداخت کردند. نمیخواهند با سهل انگاری به کیفیت آن کالا آسیب وارد کنند.

همه ی ما نسبت به کالاهایی که خریداری میکنیم با دقت و وسواس رفتار میکنیم و برای آن کالا ارزش قائل هستیم تا مبادا آسیبی به کیفیت آن کالا وارد کنیم.

اگر به رفتارهایی که با وسایلمان داریم دقت کنیم به این نتیجه میرسیم که: آیا ما هم همین ارزش و اهمیتی که برای شناخت و عملکرد وسایلمان داریم را برای شناخت و عملکرد خودمان و ذهنمان داریم؟؟؟

آیا ما به عملکرد ذهنمان و قوانین آن آگاه هستیم؟ تا با استفاده از آن به تجربه یک زندگی با کیفیت برسیم؟

اگر پاسخ شما به این سوال بله است به شما تبریک میگوییم که برای خودتان و تجربه زندگی با کیفیت ارزش قائل هستید.

اگر پاسخ شما به این سوال خیر است. پس چگونه انتظار دارید شرایط و اتفاقات و آدم های با کیفیتی در زندگیمان تجربه کنید؟؟؟

جهان بیرون ما شرایط اتفاقات آدم ها رفتار آنها با ما سلامتی ما شادی و آرامش ما رفاه و درآمد ما همه ی چیزهایی که تجربه میکنیم بازتاب افکار و باورهای خودمان است. جهت جمع بندی مباحثی که تا به اینجای مقاله مطرح کردیم مراحل زیر را بیان میکنیم.

مرحله اول مسیر: شناخت خودمان و عملکرد ذهن

در ذهن ما روزانه گفتگوهای زیادی راجب مسائلی مختلفی که با آنها برخورد میکنیم زده میشود. که اغلب باورهای بنیادین مارو نشان میدهد. و اگر این گفتگو ها یا همان نجواهای درونی ما مثبت باشد و در ما احساس امید اشتیاق شادی ایجاد میکند و این احساسات، نشانه ی این است که فرکانس مثبتی را ارسال میکنیم و اگر گفتگوهای ذهنی ما منفی باشند در درون ما احساس غم و ترس نا امیدی استرس اضطراب ایجاد میکند و این به این معنی که ما داریم فرکانس منفی ای تولید میکنیم.

نکته مهم=ما از طریق احساسات درونی خودمان میتوانیم متوجه بشویم که چه فرکانسی رو داریم تولید میکنیم. احساس خوب و آرامش همان فرکانس مثبت که در جهت رسیدن به خواسته ها است. احساس غم و ناامیدی همان فرکانس منفی و مخالف رسیدن به خواسته ها.

مرحله دوم مسیر: شناخت قوانین خداوند

خداوند یک انرژی که این جهان خلق کرده است.کل چیزهایی که ما در این جهان میبینیم و میشنویم لمس میکنیم درک میکنیم از انرژی تشکیل شده اند انرژی نه به وجود می آید نه از بین می رود بلکه از حالتی به حالت دیگر تغییر شکل میدهد. انرژی کل جهان در برگرفته و بر اساس قانون جذب عمل میکند. عملکرد قانون جذب اینه که در هر لحظه انرژی های مشابه همدیگر را جذب میکنند. ذهن ما همه ی باورهای ما افکار و فرکانس های ما هم از انرژی تشکیل شده است. و طبق قانون جذب: افکار و باورهای و مشابه همدیگر رو جذب میکنند. به این معنی است که: اگر ما اتفاقات خوشایند یا ناخوشایندی را در زندگی تجربه میکنیم خودمان آنها را جذب زندگیمان میکنیم.

مرحله سوم میسر: شناخت عملکرد جهان هستی

جهان هستی طبق قانون جذب انرژی افکار و باورهایی رو که ما به شکل فرکانس ارسال کردیم رو دریافت میکند و طبق فرکانس هایی که ما ارسال کردیم اتفاقات و شرایط و آدم ها را وارد زندگی ما میکند. این عملکرد جهان هستی همیشه ثابت و بدون تغییر است.

نتیجه ی شناخت این سه مرحله ما را وارد مسیر جدیدی از زندگی میکند مسیری که به ما می آموزد باید تقوا داشت باید مراقبت و محافظت کرد از افکار و باورهایمان که همان خوراک ذهن ما هستند باید ایمان داشت به غیب ایمان داشته باشیم به فرکانس چیزی که نمیبینیم اما وجود دارد و اتفاقات ، شرایط زندگی مارو رقم میزند. پس مهم است ما مراقب باشیم چه افکاری رو روزانه خوراک ذهنمان میکنیم زیرا تکرار یک فکر باور میسازه تکرار یک باور فرکانس تولید میکند و فرکانس های ما میزان کیفیت زندگی ما را رقم میزنند.

مقاله رو تمام میکنم با یکی از سخنان ارزشمند آلبرت انیشتن: همه چیز انرژی است. فرکانس واقعیتی را که میخواهید تجربه کنید با فرکانس خود تطبیق بدهید بدون شک آن واقعیت نمایان خواهد شد جور دیگری نمیشود این فلسفه نیست این فیزیک است.

از خدای رحمان میخواهم همه ی ما را به راه راست راه کسانی که به آنان نعمت داده است هدایت کند و تجربه ی زندگی با کیفیتی رو در دنیا و آخرت رو نصیب همه ی ما گرداند.

اشتراک گذاری:
راهنمای دانلود
  • جهت دانلود راحت تر فایل ها چند قسمت تقسیم شدند
دانلود فایل

پسورد فایل : ندارد

گزارش لینک

مطالب زیر را حتما بخوانید

دوره های آموزشی مرتبط

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
میثم حدادی
مدیر
2 ماه قبل

سلام استاد ممنون از اطلاعات مفیدتون